Kofta marhahúsból
írta: Peitli Csilla
A kofta nem a világ legelegánsabb étele, de íze mindenért kárpótol!
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- fél db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- fél kk só
- 1 kk rozmaring
- 1 kk kömény
- 1 kk oregánó
- fél kk fahéj
- tálaláshoz humusz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel egy aprítóba, majd nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet.
- Adjuk a hagymákat a darált húshoz a fűszerekkel együtt.
- Kézzel dolgozzuk össze a húst jó alaposan és kezdhetjük készíteni a nyársakat. (Akár a sütés előtti napon elkészíthetjük a húspépet, jót tesz az ízeknek a pihentetés.)
- A kezünkkel nyomkodjuk rá a húst a nyársra. Hagyományosan hosszúkás formát kell kapnunk, de készíthetünk kisebb, tömörebb gombócokat is.
- Tegyük fel a beolajozott rácsokra a nyársakat és süssük őket 10 percig, 2 percenként forgatva a nyárson egyet.
- Amikor átsült a hús, húzzuk le a nyársról és humusszal, tzatzikivel kínáljuk.