Kofta a grillen készítve
írta: Peitli Csilla
A kofta egy szenzációs keleti fogás, ami legalább olyan ronda, mint amilyen finom. A grillen is könnyen elkészítheted!
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- fél db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- fél kk só
- 1 kk rozmaring
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk oregánó
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb tálba tegyük bele a darált húst, majd adjuk hozzá a lereszelt és kinyomkodott hagymát, fokhagymát.
- Ezután jöhet hozzá a só, bors, rozmaring, kömény, oregánó és fahéj.
- Kézzel alaposan keverjük össze az egészet.
- Vegyük elő a nyársakat és azok végére a kezünkkel nyomkodjunk egy adag húst, hogy egy hosszúkás roládot kapjunk, nagyjából tenyérnyi hosszúságban. Próbáljuk meg egyformára formázni a húst, hogy egyszerre süljenek meg.
- Az előkészített nyársakat tegyük fel a grillre és 2-3 percenként forgassunk rajtuk egyet. Amikor körbeértünk, már vehetjük is le.
- Pitával, tzatzikivel kínáljuk, de akár tortillába is tekerhetjük sok-sok zöldséggel!