Hozzávalók:
- 4 db Hamburger zsemle
- 1 db lila hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka
- 4 szelet cheddar sajt
- 40 dkg marhahús
- 5 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és amíg melegszik, készítsd elő a hozzávalókat.
- A paradicsomot, az uborkát és a hagymát vágd karikákra. A zsemlét pedig szeld ketté.
- A darált húst tedd egy tálkába és a fűszereket hozzáadva gyúrd össze az egészet. Lehetőleg frissen őrölt fekete borsot használj és alaposan oszlasd el a fűszereket, majd készíts belőle négy egyforma húspogácsát.
- Ha van hamburgersütőd, akkor használd azt a sütéshez, ha nincs akkor a felforrósított sütőlapra tedd fel a hússzeleteket, és a sütés egy határozott mozdulattal lapítsd le a pogácsát. (Van súlyod, hagyd rajta, ha nincs, akkor ezután már ne nyomkodd.)
- Amikor a hús külseje elkezd pirulni, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd legalább 5 percig.
- A fordítás után a zsemléket is lassan felteheted a grillre, a vágott felükkel lefelé. Egy-két perc pirítás után vedd le is, és kezdődhet a szendvics összeállítása.
Extra tippek:
- A húst csak közvetlenül a tálalás előtt tedd a zsemlére, különben előfordulhat, hogy a húslé miatt elveszti a ropogósságát.
- Hamburger zsemle helyett használhatsz édeskés tésztájú molnárkát vagy buci zsemlét.
- A marhahúsnál nagyon fontos a zsírtartalom aránya, ha nagyon száraz lenne, inkább darálj hozzá szalonnát, különben nem lesz olyan zamatos a végeredmény.
Használj a sütéshez burger kosarat.