Grillezett gyros nyárs nélkül

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: pihentetés + 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g darált marhahús
  • 450 g darált bárányhús
  • 10 g oregánó
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 5 g majoránna
  • 5 g kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra.
  2. A darált húsokat keverd össze a fűszerekkel, és jól dolgozd el az egészet, hogy mindenhova jusson a fűszerekből. A legbiztosabb módszer, ha kézzel gyúrod össze a masszát.
  3. A húst töltsd egy vékony, magas falú edénybe, majd letakarva tedd a hűtőbe pihenni, legalább 2 órára.
  4. Közben melegítsd elő a grillt 180 ºC-ra.
  5. A pihentetés után tedd fel a húst sülni 1 órára.
  6. Az egy óra letelte után vedd ki a húst az edényből, és közvetett hő (160 ºC) felett süsd további 45 percig, hogy a hús külseje mindenhol egyenletes kérget kapjon.
  7. A grillről lekerült egyben sült húst fóliasátor alatt pihentesd fél óra hosszat, majd vágd vékony szeletekre.
  8. Ezután kissé följebb tekerve a hőmérsékletet grillezd meg a pitákat is pár perc alatt.

Extra tippek:

  • A szárított fűszereknél bizonyosodj meg róla, hogy nem régiek, mert ezeknek pár hónap elmegy az aromájuk. Ha bizonytalan van inkább használj friss fűszereket.
  • A gyrost tzatzikivel és friss zöldségekkel tálald, a pita társaságában. A hús formája talán nem a megszokott, de az ízek magukért beszélnek.

A hús elkészítéséhez használhatod a mini pecsenyetálat is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.