Deli stílusú marhaszegy

írta: SpaTrendOnline

A bonyolultabb receptek közé tartozik ez a deli marhaszegy, de megéri a sok munkát a rendkívüli puhaság.


Elkészítési idő: pihentetés + 360 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill, Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 200 g só
  • 90 g barnacukor
  • 60 g savanyításhozvaló fűszer
  • 1,8 kg marhaszegy
  • 60 g fekete bors
  • 60 g koriander mag
  • 60 g Mustármag
  • 30 g fokhagyma por
  • 2,2 l víz
  • 220 ml fehérbor ecet
  • 3 marék füstölőfő

Elkészítés:

  1. Egy nappal a sütés előtt készítsünk 1,8 l vízből, 110 g sóból, barna cukorból és a savanyításra használt fűszerkeverékből brine levet.
  2. Egy zárható zacskóba tegyük bele a szegyet egybe, majd öntsük rá a vizet és zárjuk be. Így tegyük félre a hűtőbe a másnapi használatig.
  3. A következő nap a sütéshez készítsük elő a keget, és fűtsük fel 110°C-ig. Már ekkor helyezzük el a füstölőfákat is.
  4. A húsról öntsük le a brine levet, és itasuk le a felesleges nedvességet a húsról, majd készítsünk hozzá fűszerkeveréket.
  5. Ehhez a maradék sót keverjük el a borssal, a korianderrel, a mustármaggal és a fokhagymával. Ezzel aztán jól dörzsöljük be a húst, és tegyük fel a grillre.
  6. A fehérbor ecetből, a maradék vízből és egy-két kanál fűszerkeverékből készítsünk folyadékot, amivel 45 percenként lekenhetjük a húst. Ez további ízeket ad majd a húshoz, és nem hagyja kiszáradni sem.
  7. Legalább 3,5 óráig süssük a húst, majd csomagoljuk be alufóliába, vegyük még lejjebb a hőfokot, és így süssük további 2 órán át.
  8. Amikor levesszük a húst a grillről, hagyjuk állni 20 percig és csak utána vágjunk belőle hajszálvékony szeleteket. Savanyúsággal és mustárral tálaljuk.

Extra tippek:

  • Fokhagymapor helyett használhatunk 2 gerezd zúzott fokhagymát.
  • Ha nem tudunk ekkora szegyet venni, kisebb darabokból is készíthetjük a fogást, de ilyenkor figyelni kell a sütési időre, mert az a hús nagyságától függően változhat. A legbiztosabb módszer annak megállapítására, hogy kész van-e az adott hús, hogy megmérjük a belső hőmérsékletét. Ennek 82-85 °C közé kell esnie.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.