Marha bulgogi
írta: Peitli Csilla
A koreai konyha egyik ikonikus receptje a bulgogi. Szaftos hús, izgalmas ízek és tartalmas falatok. Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
- 800 g rib eye vagy shirloin steak
- 4 ek szójaszósz
- 4 ek méz
- 2 ek barna cukor
- 1 ek piros paprika pehely
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek szezámolaj
- 1 db hagyma
Elkészítés:
- A marhahúst szeleteljük fel vékony csíkokra.
- Keverjük össze a szójaszószt a mézzel, a cukorral, a paprika pehellyel, zúzott fokhagymával és a szezám olajjal.
- Ebbe pácba tegyük bele a húst és a vékonyra szeletelt hagymát, majd pihentessük az egészet 2 órát a hűtőben.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Tegyük fel a húst sülni és néha mozgatva, áthelyezve, forgatva süssük készre pár perc alatt.
- Rizzsel, kimcsivel és uborkával kínáljuk, de használhatunk bármilyen más zöldséget is nyersen vagy ressre pirítva.