Margherita pizza házi pesztóval

írta: Kamado Joe Magyarország

Ez a házi pesztó alapú pizza kellemes változatosságot hoz majd az állandó repertoárba.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 200 g pizza tészta
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 220 g mozzarella
  • 1 kk parmezán
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 kk fokhagymás só
  • 1 kk fekete bors
  • 60 ml olívaolaj
  • 80 g ricotta
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

  1. Készítsük el a bazsalikomos pesztót. Tegyünk félre 5 levelet, majd a többi bazsalikomot tegyük egy aprítóba az olajjal, a fokhagyma sóval és a fekete borssal együtt.
  2. Adjunk hozzá ízlés szerint egy kevés parmezánt és aprítsuk össze az egészet. Ha még kell, adagoljunk hozzá annyi olajat, hogy egy kellemesen krémes pesztót kapjunk.
  3. A kamado grillt melegítsük elő 300°C-ra. Hogy elérjük ezt a hőfokot, nyissuk ki mindkét szellőzőt, amíg felkúszik a hőmérő, majd stabilizáljuk.
  4. A hőterelőt tegyük be a grillbe és e fölé kerüljön a pizzakő. A kettő között legyen annyi hely, hogy alulról is jól átsülhessen a pizza.
  5. A pizza tésztát nyújtsuk ki a kívánt méretre. Egy kis rizslisztet vagy búzadarát tehetünk alá a nyújtáskor, így majd jobban csúszik a pizza lapáton és szépen lesiklik róla a pizza.
  6. A kinyújtott tésztát kenjük le a házilag készített pesztóval, majd jöhet rá a felszeletelt paradicsom, a reszelt vagy szeletelt mozzarella. (És igény szerint egy kevés pizza fűszerkeverék is jöhet a tetejére.)
  7. Tegyük fel a pizzát a grillre és süssük 7-9 perc alatt készre.
  8. Amikor kivesszük a még forró tésztát, morzsoljuk rá a ricottát, jöhetnek rá a félretett bazsalikom levelek és a balzsamecet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.