Margherita pizza házi pesztóval
írta: Kamado Joe Magyarország
Ez a házi pesztó alapú pizza kellemes változatosságot hoz majd az állandó repertoárba.
Hozzávalók:
- 200 g pizza tészta
- 1 marék friss bazsalikom
- 220 g mozzarella
- 1 kk parmezán
- 1 ek balzsamecet
- 1 kk fokhagymás só
- 1 kk fekete bors
- 60 ml olívaolaj
- 80 g ricotta
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
- Készítsük el a bazsalikomos pesztót. Tegyünk félre 5 levelet, majd a többi bazsalikomot tegyük egy aprítóba az olajjal, a fokhagyma sóval és a fekete borssal együtt.
- Adjunk hozzá ízlés szerint egy kevés parmezánt és aprítsuk össze az egészet. Ha még kell, adagoljunk hozzá annyi olajat, hogy egy kellemesen krémes pesztót kapjunk.
- A kamado grillt melegítsük elő 300°C-ra. Hogy elérjük ezt a hőfokot, nyissuk ki mindkét szellőzőt, amíg felkúszik a hőmérő, majd stabilizáljuk.
- A hőterelőt tegyük be a grillbe és e fölé kerüljön a pizzakő. A kettő között legyen annyi hely, hogy alulról is jól átsülhessen a pizza.
- A pizza tésztát nyújtsuk ki a kívánt méretre. Egy kis rizslisztet vagy búzadarát tehetünk alá a nyújtáskor, így majd jobban csúszik a pizza lapáton és szépen lesiklik róla a pizza.
- A kinyújtott tésztát kenjük le a házilag készített pesztóval, majd jöhet rá a felszeletelt paradicsom, a reszelt vagy szeletelt mozzarella. (És igény szerint egy kevés pizza fűszerkeverék is jöhet a tetejére.)
- Tegyük fel a pizzát a grillre és süssük 7-9 perc alatt készre.
- Amikor kivesszük a még forró tésztát, morzsoljuk rá a ricottát, jöhetnek rá a félretett bazsalikom levelek és a balzsamecet.