Mangós csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Mexikói beütésű, de különleges hozzávalókat nem igénylő recept. A gyümölcs és a kukorica édeskés íze tökéletesen harmonizál a csirkével. Könnyed fogás nyárelőre.
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- 1 ek vaj
- 3 db kukorica
- 1 db mangó
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek újhagyma zöldje
- fél kk só
Elkészítés:
- A kukoricaszemeket vágjuk le a csumáról.
- Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk a kukoricát 5 percig.
- Keverjük hozzá a karikákra vágott újhagymát és tegyük félre.
- A csirkét vágjuk falatnyi kockákra. Sózzuk (esetleg borsozzuk), majd húzzuk fel a nyársra a mangó falatokkal felváltva.
- Olajjal kenjük le az egészet.
- Közepes hőfokra melegített grillen 10-12 perc alatt süssük át a csirkét. Időnként fordítsunk rajta egyet.
- A még meleg kukoricával tálaljuk.