Mac & cheese pulled porkkal gazdagítva
írta: Peitli Csilla
Ez a két amerikai klasszikus most egyetlen tálban találkozik, ráadásul a grillen.
Hozzávalók:
- 225 g szarvacska tészta
- 5 dl tej
- 120 g vaj
- 60 g liszt
- 240 g füstölt sajt
- 240 g cheddar
- 300-500 g pulled pork
- 4 ek prézli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint szerecsendió
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A tésztát főzzük meg előre és tegyük félre.
- Egy nagy edénybe kanalazzuk bele a vaj felét és amikor elolvadt adjuk hozzá a lisztet. Keverjük 1-2 percig, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
- Ekkor adjuk hozzá a tejet, a sót és a szerecsendiót, és készítsünk belőle egy sűrűbb besamellt.
- Adjuk hozzá a sajtokat (kivéve egy jó maréknyit) és keverjük el, hogy elolvadjanak.
- Ezután jöhet bele a tészta is, meg a maradék pulled pork. Keverjük el újra, majd szórjuk meg a maradék sajttal a tetejét.
- Hagyjuk pihenni, amíg a maradék vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a morzásval. (Nem kell pirítani!)
- Szórjuk ezt is a mac & cheese tetejére és mehet is be a grillbe a tál.
- Süssük 30-35 percig az egészet, hogy az egész összeérjen és a morzsa is megpiruljon a tetején.