Mac & cheese pulled porkkal gazdagítva

írta: Peitli Csilla

Ez a két amerikai klasszikus most egyetlen tálban találkozik, ráadásul a grillen.


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 225 g szarvacska tészta
  • 5 dl tej
  • 120 g vaj
  • 60 g liszt
  • 240 g füstölt sajt
  • 240 g cheddar
  • 300-500 g pulled pork
  • 4 ek prézli
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A tésztát főzzük meg előre és tegyük félre.
  3. Egy nagy edénybe kanalazzuk bele a vaj felét és amikor elolvadt adjuk hozzá a lisztet. Keverjük 1-2 percig, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
  4. Ekkor adjuk hozzá a tejet, a sót és a szerecsendiót, és készítsünk belőle egy sűrűbb besamellt.
  5. Adjuk hozzá a sajtokat (kivéve egy jó maréknyit) és keverjük el, hogy elolvadjanak.
  6. Ezután jöhet bele a tészta is, meg a maradék pulled pork. Keverjük el újra, majd szórjuk meg a maradék sajttal a tetejét.
  7. Hagyjuk pihenni, amíg a maradék vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a morzásval. (Nem kell pirítani!)
  8. Szórjuk ezt is a mac & cheese tetejére és mehet is be a grillbe a tál.
  9. Süssük 30-35 percig az egészet, hogy az egész összeérjen és a morzsa is megpiruljon a tetején.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.