Hozzávalók:
- 2 db tojás sárgája
- 5 g só
- 5 g cukor
- 1 g fekete bors
- 2 ger fokhagyma
- 60 ml limelé
- 300 ml olívaolaj
Elkészítés:
- Egy magas falú edénybe (vagy turmixgépbe) helyezd bele a kimért hozzávalókat, az olaj kivételével.
- Kezd el keverni a szószt – lehetőleg valamilyen elektromos eszközzel – majd szép lassan hozzácsurgatva adagold apránként hozzá az olajat.
- A szósz az olajtól hamar besűrűsödik és ha megkapod a kellő simaságot, már tálalhatod is a lime aiolit.
Extra tippek:
- Ha van otthon merülőmixered, akkor még könnyebben elkészítheted ezt a szószt, mert ilyenkor nem szükséges az olajat lassan adagolni, elég mindent összeönteni és pár másodperc alatt készre keverni.
- A használat előtt egy nappal is elkészítheted, de sokat azért ne álljon a hűtőbe, mert a nyers tojás hamar romlik.