Lazac falatok előételnek

írta: Kamado Joe Magyarország

Látványos előétel lazacból pálcikán tálalva. Gyorsan és könnyen elkészíthető!


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 250 g lazac
  • 120 ml bbq buffalo szósz
  • 2 ek méz
  • 2 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek gorgonzola
  • 2 ek víz
  • negyed kk fekete bors
  • 1 kk worchestershire szósz
  • 1 kk sriracha szósz
  • 5 dl kék sajt mártogatós
  • 1 csokor snidling

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a pácot a lazachoz. Ehhez keverjük össze az olvasztott vajat a mézzel, a Buffalo BBQ szósszal, az aprított fokhagymával és a szójaszósszal.
  2. A szószt vegyük ketté, az egyiket használjuk pácolásra, a másik felet pedig tegyük félre a sütés közbeni lekenésre.
  3. A lazacokat vágjuk 2,5 cm-es széles darabokra.
  4. Tegyük a haldarabokat egy zárható edénybe és öntsük rá a pácot, hogy mindenhol jól belepje. Pihentessük legalább 30 percet, de ne tovább, mint 2 órát!
  5. Jöhet a kék sajt mártogatós összeállítása. Ehhez a bolti sajtmártást keverjük ki a vízzel, a borssal, a Worchestershire szósszal és a Sriracha szósszal. Jól dolgozzuk össze az egészet. 
  6. Végül óvatosan forgassuk bele az összemorzsolt gorgonzolát is, majd tegyük félre tálalásig, hogy összeérjenek az ízek. 
  7. Melegítsük elő a grillt  230°C-ra, majd amikor már meleg a grill, enyhén olajozzuk be a rácsokat.
  8. A lazacokat vegyük ki a pácból és húzzuk őket nyársra, hogy könnyebben kezelhetőek legyenek, Ez a tálalást és a tunkolást is megkönnyíti majd.
  9. Tegyük fel a lazacokat a grillre úgy, hogy a nyárs (különösen, ha bambusz nyársat használunk) kilógjon a sütőtérről.
  10. Süssük 1 percig a halakat, majd fordítsuk meg őket. 
  11. Kenjük le őket a félretett páccal és jöhet az újabb 1 perc sütés. 
  12. A lazacokat rendezzük egy tálra és szórjuk meg őket a felaprított snidlinggel. 
  13. Kínáljuk hozzá a korábban összeállított kék sajtos mártogatóst!

+ 1. tipp: A jó tartás érdekében használhatsz dupla fém nyársat. Ezek sokkal jobban rögzítik az ételeket a helyükön, és a fém segít abban is, hogy garantáltan megsüljön belül is az étel. A még tisztább munka érdekében választhatod a grillkosár és nyárs kombinációt is, amit akár a tálaláshoz is felhasználhatsz, így a grillrácsokról rögtön az asztalra kerülhet az étel!

+ 2. tipp: Ha nagyobb vendégséget vársz, bátran duplázd meg a mennyiséget!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.