Lazac burger Kamado Joe kerámia grillben

írta: Billege Andras

 

Ahogy egyre nagyobb igény mutatkozik az egészséges táplálkozásra, a hamburgerek közt is megjelentek a könnyebb, egészségesebb verziók. Akár teljes kiőrlésű bucival is ehetjük hamburgerünket, de a marhahúst is felválthatják akár halakból készült pogácsák vagy a szeletben sütött halak is.

 

 

 


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db hamburger buci
  • 2x200 g lazacfilé
  • 6 db garnélarák
  • 1 db avokádó
  • 150 g majonéz
  • 1 csokor kapor
  • 2 db Lime
  • 100 g Peter Zeitler Viking rub
  • 2 db padron paprika
  • 1 db ökörszív paradicsom
  • 1 doboz póréhagyma csíra
  • 1 doboz ehető virágok

Elkészítés:

A Kamado Joe egyik félrácsának a helyére öntöttvas lapot teszek, majd 250 fokra felfűtöm a grillt.

A hamburger bucit a rácsokon megpirítom. A lazacot fűszerezem Peter Zeitler Viking rubbal, a rákokat bepácolom az olaj, lime leve, só és chili keverékében.

A majonézbe belekeverem a reszelt lime héjat, belefacsarom a levét és hozzá adom az apróra vágott kaprot.

A vaslapon megsütöm a lazacot és a rákokat, majd összeállítom a burgert.

A bucira kenem a szószt, spenót leveleket, ökörszív paradicsomot és grillezett padron paprikát teszek rá, majd a lazac szeletet, a rákokat, és az avokádót. Adok hozzá póréhagyma csírát és ehető virágokat is.

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.