Lazac burger Kamado Joe kerámia grillben
írta: Billege Andras
Ahogy egyre nagyobb igény mutatkozik az egészséges táplálkozásra, a hamburgerek közt is megjelentek a könnyebb, egészségesebb verziók. Akár teljes kiőrlésű bucival is ehetjük hamburgerünket, de a marhahúst is felválthatják akár halakból készült pogácsák vagy a szeletben sütött halak is.
Hozzávalók:
- 2 db hamburger buci
- 2x200 g lazacfilé
- 6 db garnélarák
- 1 db avokádó
- 150 g majonéz
- 1 csokor kapor
- 2 db Lime
- 100 g Peter Zeitler Viking rub
- 2 db padron paprika
- 1 db ökörszív paradicsom
- 1 doboz póréhagyma csíra
- 1 doboz ehető virágok
Elkészítés:
A Kamado Joe egyik félrácsának a helyére öntöttvas lapot teszek, majd 250 fokra felfűtöm a grillt.
A hamburger bucit a rácsokon megpirítom. A lazacot fűszerezem Peter Zeitler Viking rubbal, a rákokat bepácolom az olaj, lime leve, só és chili keverékében.
A majonézbe belekeverem a reszelt lime héjat, belefacsarom a levét és hozzá adom az apróra vágott kaprot.
A vaslapon megsütöm a lazacot és a rákokat, majd összeállítom a burgert.
A bucira kenem a szószt, spenót leveleket, ökörszív paradicsomot és grillezett padron paprikát teszek rá, majd a lazac szeletet, a rákokat, és az avokádót. Adok hozzá póréhagyma csírát és ehető virágokat is.