Lahmacun - Török Pizza Alfa kemencében

írta: Máté Szabi

A street foodok világa sokkal színesebb annál, amit nap mint nap látunk az utcákon. Merjünk kísérletezni, merjünk kipróbálni új ízeket! Szakadjunk el például a megszokott pizzáktól és próbáljuk ki a török verziót a lahmacunt! Imádom a török konyhát, így ezt a street foodot is. Egyszerűen zseniális!


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kemence,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 60 ml víz
  • 1 kiskanál száraz élesztő
  • ízlés szerint só
  • 200 g darált bárányhús
  • 1 db pritaminpaprika (kockázva)
  • 1 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 csomag petrezselyem
  • ízlés szerint bors
  • 1 db fokhagyma
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint Római kömény
  • ízlés szerint Chili
  • izlés cayenne bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kiskanál sűrített paradicsom

Elkészítés:

Hozzávalók:

Tészta:
-100 g liszt
-60 ml víz
- kk száraz élesztő
-só
Feltét:
- 200 g darált bárányhús
-1 pritaminpaprika
-1 hagyma
-1 paradicsom
-1 csomag petrezselyem
- só, bors
- fokhagyma
- fahéj
- római kömény
- chili
- cayenne bors
-2 ek olívaolaj
-2 kk sűrített paradicsom



A tészta hozzávalóit összekeverjük és kidagasztjuk és enyhén nedves konyharuhával letakarva hagyjuk kelni 1-2 órát. A feltét elemeit a húsok kívül aprítjuk, összekeverjük a hússal és fűszerezzük, mehet bele az olaj és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A tésztát félbe vágjuk és kor alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és irány a sütő vagy a kemence, 200 fok néhány perc sütés és kész.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.