Lahmacun - Török Pizza Alfa kemencében
írta: Máté Szabi
A street foodok világa sokkal színesebb annál, amit nap mint nap látunk az utcákon. Merjünk kísérletezni, merjünk kipróbálni új ízeket! Szakadjunk el például a megszokott pizzáktól és próbáljuk ki a török verziót a lahmacunt! Imádom a török konyhát, így ezt a street foodot is. Egyszerűen zseniális!
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 60 ml víz
- 1 kiskanál száraz élesztő
- ízlés szerint só
- 200 g darált bárányhús
- 1 db pritaminpaprika (kockázva)
- 1 db hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 csomag petrezselyem
- ízlés szerint bors
- 1 db fokhagyma
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint Római kömény
- ízlés szerint Chili
- izlés cayenne bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 kiskanál sűrített paradicsom
Elkészítés:
Hozzávalók:
Tészta:
-100 g liszt
-60 ml víz
- kk száraz élesztő
-só
Feltét:
- 200 g darált bárányhús
-1 pritaminpaprika
-1 hagyma
-1 paradicsom
-1 csomag petrezselyem
- só, bors
- fokhagyma
- fahéj
- római kömény
- chili
- cayenne bors
-2 ek olívaolaj
-2 kk sűrített paradicsom
A tészta hozzávalóit összekeverjük és kidagasztjuk és enyhén nedves konyharuhával letakarva hagyjuk kelni 1-2 órát. A feltét elemeit a húsok kívül aprítjuk, összekeverjük a hússal és fűszerezzük, mehet bele az olaj és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztát félbe vágjuk és kor alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és irány a sütő vagy a kemence, 200 fok néhány perc sütés és kész.