Különleges tökféle köretnek

írta: Peitli Csilla

Kezdő grillezők is bátran elkészíthetik ezt a receptet, ami csak 4 hozzávalóból áll, bár abból egy igazán különleges!


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db kabocha tök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A tököt vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és vágjuk vékony cikkekre.
  3. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el az olajjal.
  4. Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük le a tökök húsát, majd ízesítsük sóval (és igény szerint borssal).
  5. Mehetnek is fel a szeletek a grillre, ahol süssük őket zárt tető alatt 20-25 percig, hogy megpuhuljon a tök húsa és egy picit megkaramellizálódjon.
  6. Hús, hal mellé kínáljuk ezt a különleges ízű, édeskés köretet, de akár önmagában is fogyasztható.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.