Kukoricával töltött grillezett paprika
írta: Peitli Csilla
Ha köretet keresel vagy csak egy időre hanyagolnád a húst, akkor válaszd ezt a grillen készült zöldséges fogást.
Hozzávalók:
- 4 db kaliforniai paprika
- 500 g kukorica
- 130 ml olívaolaj
- 150 g parmezán sajt
- 2 marék bazsalikon levél
- 2 ek napraforgó mag
- 4 gerezd fokahgyma
- 1 db piros paprika
Elkészítés:
- Készítsünk házi pesztót: tegyük bele egy aprítóba a 120 ml olajat, a sajtot, a bazsalikomot, a fokhagymát és a napraforgó magot. Daráljuk addig az egészet, amíg egynemű állagot nem kapunk.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel az előmelegített grill lapra a felaprított piros paprikát, és süssük, amíg egy kicsit megpuhul.
- Ekkor adjuk hozzá a kukoricát és a pesztót.
- Melegítsük át az egészet, majd tegyük félre.
- Közben a kaliforniai paprikákat vágjuk félre, távolítsuk el a magházat és grillezzük 8 percig vágott résszel lefelé.
- Amikor letelt az idő, fordítsuk meg és töltsük meg a paprikákat a kukoricás keverékkel. Süssük még 6 percig, hogy teljesen átsüljön.
- Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.