Kukoricás töltött paprika
írta: Peitli Csilla
Sajttal, kukoricával és baconnel töltött kalifornia paprika egy dús, gazdag köret, amiben rengeteg a szín és az íz.
Hozzávalók:
- 3 marék fagyasztott kukorica
- 100 g salsa
- 4 szál újhagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 100 g mozzarella
- 2 szelet bacon
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Egy edényben keverjük össze a kukoricát, a salsával és a karikákra vágott újhagymával.
- A paprikákat vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat és töltsük meg a kukoricás keverékkel.
- A paprikákat egyesével csomagoljuk alufóliába és tegyük fel a grillre sülni 25-30 percre.
- Közben aprítsuk fel a sajtot és a bacont.
- Amikor letelt a sütési idő, csomagoljuk ki a paprikákat és szórjuk meg a tetejüket baconnel és sajttal.
- Tegyük vissza őket a grillre, most már alufólia nélkül, hogy megolvadjon a sajt és megpiruljon a bacon.
- 3-5 perc múlva vegyük le őket és azonnal tálalhatjuk is.