Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 160 g kukorica dara
- 60 g cukor
- 340 g csípős kolbász
- 600 g hagyma
- 10 g só
- 300 g zeller
- 1 db tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 12 db szárított paradicsom
- 15 ml olívaolaj
- 300 ml joghurt
- 120 ml vaj
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
- Először készítsd el a kukoricakenyeret. Ehhez keverd össze a lisztet, a kukoricadarát, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagyobb edényben.
- Egy másik, kisebb edényben keverd össze az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojást.
- Amikor ez megvan, akkor a lisztes keverék közepébe csinálj egy mélyedést és ebbe öntsd bele a tojásos masszát. Jól keverd össze a két részt.
- A kukorica kenyér tésztáját öntsd bele egy kizsírozott (kb. 20x20-as) tepsibe, és süsd a grillen 25-30 percig 180 °C-on.
- A kolbászos töltelékhez a kolbászhúst vedd ki a bélből, és egy perc alatt pirítsd meg az olívaolajon.
- Amikor a hús elkezd barnulni, add hozzá az apróra vágott hagymát, a kisebb darabokra aprított zellert és süsd addig keveréket, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.
- Eközben a szárított paradicsomot forrald 10 percig, hogy felpuhuljon. Amikor lejárt az idő, csöpögtesd le, és vágd a paradicsomot is kisebb darabokra.
- Amikor a kukorica kenyér is megsült, morzsold bele egy nagyobb zárható edénybe. Ehhez add hozzá a húsos keveréket, a paradicsomot és a petrezselymet is, majd az egészet süsd még további 25 percig, ugyancsak 180 °C-on.
Extra tippek:
- Készen kapható kolbász helyett használhatsz ugyanekkora mennyiségű kolbászhúst is, de akkor annak a fűszerezése rád vár. Ízlésed szerint alakíthatod így a kolbász ízét és csípősségét is.
- A kukoricás kenyér és a hús együtt sütéséhez mindenképpen zárható edényt válassz. Ez lehet jénai vagy akár egy öntött vas edény, a lényeg, hogy bent maradjanak az ízek és jól átsüljön az egész.