Hozzávalók:
- 680 g füstölt hal
- 6 db fokhagyma zöld hajtása
- fél db kaliforniai paprika
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor koriander levél
- 1 db chipotle paprika
- 450 g liszt
- 225 g kukorica dara
- 10 g sütőpor
- 10 g só
- 10 g bors
- 150 g krumplipüré
- 340 ml író
Elkészítés:
- A szálaira szedett füstölt halat keverd el az aprított fokhagyma zölddel, a fűszerekkel és a kisebb darabokra vágott chipotle paprikával egy közepes méretű edényben.
- Egy másik edénybe tedd a lisztet, a sütőport, a kukoricadarát és egy kis sót és borsot, majd keverd bele egy habverő segítségével az írót és a krumplipürét.
- Egy kicsit rugalmas, de nem túl sűrű tésztát kell kapnod, amihez hozzákeverheted a halas, zöldséges tál tartalmát.
- Amikor sikerült elvegyítened a hozzávalókat, akkor egy kanál segítségével szaggass kis labdacsokat felforrósított olajba.
Extra tippek:
- Felesleges a recept kedvéért külön krumplipürét készíteni, az előző napi ebédből megmaradt adag is tökéletes lesz. Ha épp nincs a háznál egy kiskanálnyi sem, akkor krumplipehellyel lehet helyettesíteni, bár az eredményt azért nem lesz ugyanolyan.
- A füstölt halas labdákat valamilyen szósszal tálald. Nagyon finom hozzá a guacamole, de ha szereted a csípős, füstös, karakteres ízeket, akkor chipotle majonézt is csinálhatsz hozzá házilag.