Krumplisaláta baconnel
írta: Peitli Csilla
Ha a sült krumpli helyett valami másra vágyna, próbálja ki ezt az írós öntettel készített krumplisalátát, ami ízekkel és textúrákkal teli különlegesség.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 4 szelet bacon
- 1 ek kapribogyó
- 2 db zellerszár
- 2 szál zöldhagyma
- 80 ml író
- 2 ek szűz olívaolaj
- 1 ek mustár
Elkészítés:
- A meghámozott burgonyákat főzzük elő gyöngyöző vízben 15-20 percig, amíg kicsit megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről és kicsit sózzuk meg.
- 5 perces állás után, szűrjük le a krumpliról a vizet, majd vágjuk őket karikára vagy kisebb darabokra.
- A bacont közben közepes hőfokra melegített grillen pirítsuk aranybarnára, majd tegyük félre.
- A dresszinghez keverjük össze az írót, a mustárt és a szűz olívaolajat, majd ezt a mártást öntsük a megfőtt krumplira. Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott bacont, az aprított újhagymát és kapribogyót.