Krémes burgonyaleves
írta: Peitli Csilla
A grillen készített leveseknek különleges aromáját nem lehet megunni. Próbáld ki ezt a krumplis változatot.
Hozzávalók:
- 200 g kockázott bacon
- 1 kg krumpli
- 1 csomag újhagyma
- 5 db fokhagyma
- 1,4 l tej
- 175 g tejföl
- 150 g sajt
- 1 db zöldségleves kocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy öntöttvas edényben pirítsuk le a bacont ropogósra, majd szedjük a bacont, de a zsírjából hagyjunk meg annyit, hogy a hagymákat megpirítsuk rajta.
- A fokhagymát vágjuk apróra, az újhagyma fehér részét pedig karikázzuk fel és adjuk mindkettőt a zsírhoz. Pirítsuk őket addig, amíg az illatuk előjön, majd ekkor adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott krumplit, a tejet, a leveskockát és sózzuk, borsozzuk.
- Zárt tető alatt hagyjuk felforrni az egészet, majd főzzük 12 percig vagy amíg megpuhul a krumpli.
- Ekkor egy merülőmixerrel turmixoljuk össze a levest, adjuk hozzá a tejföl 3/4-ét és a sajt felét, majd keverjük össze.
- Végül tálaláskor a leves tetejére halmozzunk egy kevés tejfölt, sajtot, bacont és az újhagyma zöld részéből pár karikát.