Hozzávalók:
- 8 db csirkemell
- bbq szószhoz: 120 ml hoisin szósz
- 60 ml szójaszósz
- 2 ek méz
- 1 ek rizsecet
- 1 ek friss gyömbér reszelve
- 1 ek ázsiai chili szósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- töltelék: 1 db uborka
- 120 g rizstészta
- 2 fej saláta
- 2 marék babcsíra
- 3 db zöldhagyma
- 1 db lime
- fél marék koriander levél
Elkészítés:
- Először állítsd össze a koreai bbq szószt. Ehhez keverd össze a hoisin szószt, a mézet, a rizsecetet, a gyömbért, az ázsiai chili szószt, a szezám olajat és a fokhagymát egy üvegedényben.
- A csirkehúst készítsd elő, majd a koreai bbq szósz felével öntsd le, és pihentetsd 3 órán át. Egy egész éjszakára is a szószban hagyhatod, ha úgy kényelmesebb.
- Még a stütés előtt jöhet a rizstészta elkészítése. Egy nagy edényben forralj vizet, majd tedd bele a tésztát, és főzd egy percig. Ezután szűrd le, és pár kanál bbq mártással öntsd le, majd keverd össze.
- Ezután már jöhet a grill előmelegítése közepes hőfokra. A rácsokat közvetlenül sütés előtt picit olajozd be egy ecsettel, majd tedd fel a csirkemelleket a rácsra. Süsd 12 perc alatt készre őket, egyszeri megfordítással.
- A csirkét ezután vedd le a rácsról, és egy deszkán pihentesd 5 percig a húst, mielőtt csíkokra vágnád.
- A wrap összeállításához használj pár levél salátát, amire fektesd rá a csirke csíkokat, a rizstésztát, a babcsírát, az uborkát és a zöld hagymát. Erre öntsd egy kis koreai bbq szószt. Végül korianderzölddel és lime gerezdekkel tálald. A salátalevelek feltekerésével készítsd apró wrappokat, amit alufóliával vagy zsírpapírral fogj össze, és már tálalhatod is.
Extra tippek:
- A bbq szószt akár egy héttel a sütés előtt is összeállíthatod, a hűtőben ennyi ideig bőven eláll.
- Ha nem szeretnél olyan hosszú rizstészta szálakat, miután megfőtt, egy ollóval vágd össze.
A rácsok beolajozásához és a bbw szósz felviteléhez is használhatod a szilikonos ecsetet.