Koreai saláta, az igazi különleges BBQ köret

írta: Simicz Heni

Gochu Doenjang Muchim - A doenjanggal (koreai fermentált szójapasztával) fűszerezett zöld chili/csípős paprika egy egyszerű, ám különleges köret, amely jól illik a koreai és egyéb BBQ ételekhez. Használhatunk uborkát és kaliforniai paprikát is a salátához vagy ezek keverékét.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Egyéb
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 200 gramm hegyes erős paprika
  • 1 ek Doenjang (szójababkrém)
  • 1 ek méz
  • 2 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 50 gramm szezámmag
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • ízlés szerint só
  • 1 ek rizsecet
  • 1 teáskanál chili por

Elkészítés:

1. A paprikát megmossuk, karikákra vágjuk.

2. Összekeverjük a szószt a fenti hozzávalókból.

3. A szezámmagot megpirítjuk, majd mozsárban összezúzzuk, ez is megy majd a szószba.

4. A felkarikázott paprikát összekeverjük a szósszal és már készen is vagyunk!

A doenjanggal fűszerezett zöldséges ételeket doenjang muchimnak (된장무침) hívják. Az erős paprika uborkával és/vagy zöld kaliforniai paprikával helyettesíthető. Ha kicsit pikánsabb, savasabb ízeket szeretnénk még pár csepp lime lé és fél reszelt lime héja is adható hozzá.

5. A végén pirított szezámmaggal megszórjuk.

Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok!



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.