Koreai ihletésű grillezett oldalas

írta: Peitli Csilla

Csípős, szaftos, ízletes és nagyon omlós oldalas koreai ihletésű fűszerezéssel.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csontos marha oldalas
  • 3 db serrano chili
  • 3 szál citromnád
  • 2 ek gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barna cukor
  • 1 kk szezámolaj
  • 60 ml olaj
  • 5 ek rizsecet
  • 180 g jégcsapretek
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Tegyük aprítóba a félbevágott és kimagozott chilit. Adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a barna cukrot, a szezámolajat, az olajat és a rizsecetből 3 evőkanálnyit.
  2. Dolgozzuk össze az egészet addig, amíg homogén pácot nem kapunk.
  3. A bordákat vágjuk kisebb darabokra és sózzuk meg őket rendesen.
  4. A pácot öntsük rá a bordákra és hagyjuk pihenni, legalább 15 percet, de akár 1 órát is maradhat.
  5. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  1. Olajozzuk le a rácsokat és tegyük fel a pácból kiemelt bordákat a grillre.
  2. Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg az oldalasokat, majd tegyük félre pihenni további 5 percre.
  3. Amíg pihennek a bordák, készítsük el a retket. Hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Sózzuk le és öntsük rájuk a maradék ecetet, amitől kellemesen megpuhulnak majd.
  4. A bordákat ezzel a hűsítő retekkel együtt tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.