Konyakos Bárányborda Diókéregben

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 210 g bárányborda
  • 2 g zsálya
  • 2 g Szegfűbors
  • 2 g koriander mag
  • 1 db babérlevél
  • 100 g vöröshagyma
  • 1 g cayenne bors
  • 2 g só
  • fél dl balzsamecet
  • 1,5 dl konyak
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy fazékba tegyél fel körülbelül 1 liter vizet a fűszerekkel - a só kivételével- míg el nem kezd főni, és gyöngyözni. Szép lassan majd összeforrnak a fűszerek, azután leveheted a fazekat.
  2. Mikor kicsit langyosodik, beleteheted a konyakot.
  3. Amikor teljesen kihűlt már a pác,  akkor beleöntheted a balzsamecetet.
  4. Ebbe a pácba tedd bele a megmosott, megtisztított báránybordát és ha lehet, 4-5 napig pácold is ebben. Ha kellőképpen átjárta a bordát, akkor biztosan nagyon jó ízt ad - ez főleg a konyaknak köszönhető.
  5. Miután kivetted a pácból, készítsd elő a darált diót, amelybe beleforgatod a báránybordát.
  6. Most már csak a faszenet kell elkészíteni.
  7. MIkor már szépen izzik, húzd a rács alá a parazsat és várd meg, hogy bemelegedjen a rács.
  8. Amikor már elég meleg, picit olajozd be a rácsot egy ecsettel.
  9. Ezután tedd fel a gusztusos bordát. 20 percig süsd az egyik oldalát, közben locsolgatsd az olajjal.
  10. Aztán egy húscsipeszel, egyszerű mozdulattal fordítsd meg és a másik oldalát is süsd 20 percig.
  11. Ha még nem sült volna át, még egy pár percig hagyhatod, attól függően hogy, ki mennyire átsütve szereti.

Extra tippek:

  • Vörösboros, körtés, enyhén pikáns, gyömbéres mártás nagyon illik hozzá.

 

A borda megfordításához használj fém fejű húsfogót.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.