Könnyű nyári grillezett lazac saláta
írta: Kamado Joe Magyarország
Ebben a kánikulában nem kívánjuk a zsíros ételeket, jobban esnek a könnyű saláták, halas ételek. Próbálja ki ezt a salátát, melyet a grillezett lazac tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál alma cider ecet
- 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 250 gramm lazacfilé
- 1/4 csésze limelé
- 1/2 fej vöröshagyma
- 200 gramm friss sajt (feta, queso fresco)
- 1 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 400 gramm koktél paradicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 2 darab avokádó
- 1/2 csokor friss koriander
Elkészítés:
1. Melegítse elő kerámia grilljét 260 Celsius fokra és készüljön közvetlen grillezésre.
2. Készítse el a pácot - keverje össze a lime levet, az olívaolajat, az ecetet, a mézet, a apróra vágott friss koriandert, a zúzott fokhagymát, a borsot, sót és a köményt. A páclé felét tegye félre, ez lesz a salátaöntet. A nagyobb kockákra vágott lazacot tegye a páclé másik felébe és hűtőben pácolja kb 30 percen keresztül.
3. Gyorsan közvetlen grillezéssel készítse el a lazacot - kívül kapjon egy kis kérget, de belül maradjon szép rózsaszín.
4. Kockázza fel a zöldségeket, adja hozzá a grillezett lazacot és locsolja meg az öntettel. Jó étvágyat!