Könnyű nyári grillezett lazac saláta

írta: Kamado Joe Magyarország

Ebben a kánikulában nem kívánjuk a zsíros ételeket, jobban esnek a könnyű saláták, halas ételek. Próbálja ki ezt a salátát, melyet a grillezett lazac tesz igazán különlegessé. 


Elkészítési idő: 30 perc + pácolás perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál alma cider ecet
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 250 gramm lazacfilé
  • 1/4 csésze limelé
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 200 gramm friss sajt (feta, queso fresco)
  • 1 teáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm koktél paradicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 2 darab avokádó
  • 1/2 csokor friss koriander

Elkészítés:

1. Melegítse elő kerámia grilljét 260 Celsius fokra és készüljön közvetlen grillezésre.

2. Készítse el a pácot - keverje össze a lime levet, az olívaolajat, az ecetet, a mézet, a apróra vágott friss koriandert, a zúzott fokhagymát, a borsot, sót és a köményt. A páclé felét tegye félre, ez lesz a salátaöntet. A nagyobb kockákra vágott lazacot tegye a páclé másik felébe és hűtőben pácolja kb 30 percen keresztül. 

3. Gyorsan közvetlen grillezéssel készítse el a lazacot - kívül kapjon egy kis kérget, de belül maradjon szép rózsaszín. 

4. Kockázza fel a zöldségeket, adja hozzá a grillezett lazacot és locsolja meg az öntettel. Jó étvágyat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.