Köményes, paprikás grillezett zöldbab

írta: Peitli Csilla

Ilyen az amikor a kevesebb több! Alig pár fűszerrel a zöldbabból izgalmas köret készíthető füstös aromával.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g zöldbab
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kömény
  • fél kk füstölt paprika
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze az olajat, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a paprikát és a cayenne borsot.
  3. Adjuk hozzá a megtisztított babot is és jól forgassuk össze az egészet, hogy a fűszerek mindenhova egyenletesen eljussanak.
  4. A grill lapra egy rétegben terítsük le a babokat és 10-12 perc alatt grillezzük meg.
  5. Ha elkészült vegyük le a babot és egy tálba téve sózzuk, borsozzuk őket. (Aki szereti még egy gerezd citrom levét is ráfacsarhatja.)

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.