Köményes, paprikás grillezett zöldbab
írta: Peitli Csilla
Ilyen az amikor a kevesebb több! Alig pár fűszerrel a zöldbabból izgalmas köret készíthető füstös aromával.
Hozzávalók:
- 500 g zöldbab
- 60 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk kömény
- fél kk füstölt paprika
- 1 csipet cayenne bors
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb edényben keverjük össze az olajat, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a paprikát és a cayenne borsot.
- Adjuk hozzá a megtisztított babot is és jól forgassuk össze az egészet, hogy a fűszerek mindenhova egyenletesen eljussanak.
- A grill lapra egy rétegben terítsük le a babokat és 10-12 perc alatt grillezzük meg.
- Ha elkészült vegyük le a babot és egy tálba téve sózzuk, borsozzuk őket. (Aki szereti még egy gerezd citrom levét is ráfacsarhatja.)