Kolbásszal töltött grillezett sütőtök
írta: Bácsalmási Katalin
Ez a recept egy igazi csoda! Melengető, telt ízekben gazdag téli étel, mely még egy kalóriaszegény étrendbe is beilleszthető.
Hozzávalók:
- 1 csésze marinara szósz
- 20 dkg olasz puha kolbász
- 1/2 csésze mozzarella (darabokra tépkedve)
- 3 evőkanál pesto
- 1 db sütőtök
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a Kamado Joe grill készüléket 175 Celsius fokra.
2. Vágd félbe a sütőtököt, és egy kanállal kapard ki a magokat. Tedd a vágott felével lefelé egy lapos tepsibe, önts alá 1 cm vizet. Süsd 45-60 percig, amíg meg nem puhul.
3. A sütés utolsó 15 percében tedd a felszeletelt kolbászt egy grillserpenyőbe, és tedd a grillre, hogy megpiruljon és átsüljön.
4. Vedd le a kolbászt és a sült tököt a grillről, és hagyd kissé kihűlni.
5. Amikor a tök már eléggé kihűlt ahhoz, hogy meg lehessen fogni, egy villa segítségével óvatosan kapard a sült tököt szálakra, és forgasd össze a sült kolbász karikákkal. Forgasd bele a marinarát és a felaprított mozzarella felét is. Dolgozd össze teljesen, és tedd vissza a keveréket a sütőtök héjába. Tedd a maradék mozzarellát a töltött tök tetejére és öntözd meg a pestóval.
6. Tedd vissza a sütőtököt a grillre és süsd össze 20-30 perc alatt. Jó étvágyat!