Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 2 db citrom
- 2 db hagyma
- 8 db répa
- 250 g zöldbab
- 10 g paprika
- 5 g só
- 5 g bors
- 5 g angol mustár
- 110 ml ketchup
- 15 ml méz
- 15 ml szójaszósz
- 15 ml mustár
- 60 ml vaj
- 15 ml vörösbor
- 5 ml citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
-
Készítsd elő a keget, a hőfokot állítsd 150°C-ra, és a diffúzor edényt töltsd meg vízzel, majd karikázd bele a citromot.
-
A kiterített csirkét készítsd elő: vágd félbe a gerince mentén és a mellrészt finoman nyomd le a tenyereddel, hogy besüppedjen a combok közé. Ha ez megvan, a paprikát dörzsöld bele a csirke bőrébe.
-
A csirkét tedd egy alufólia tálcára, majd szórd meg a felkarikázott hagymával.
-
Ezután készíts pácot a ketchup, a méz, a szójaszósz, a fokhagyma és a mustár összekeverésével. Ezt öntsd rá a csirkére, és már mehet is a kegbe.
-
Zárt fedő alatt 2,5-3 órát süsd.
-
Amikor a csirke mellrészének belső hőmérséklete eléri a 73°C-ot, vedd le a grillről és csomagold fóliába, hogy pihenhessen legalább 20 percet
-
Amíg a hús pihen, nyisd ki a keg szellőzőit és fűts be annyira, hogy a belső hőmérséklet elérje a 230 °C-ot.
-
Közben a répát és a babokat lobogó vízben főzd 1 percig, majd szűrd le és rögtön merítsd a zöldséget hideg vízbe 10 másodpercre.
-
A vajat közben olvaszd fel egy nagyobb serpenyőben, majd keverj ki egy szószt a vörösborból, sóból, borsból, angol mustárból és citromléből.
-
Ezt a szósz add a vajhoz és keverd el jó alaposan.
-
Ezután a répákat és a babokat fektesd fel a grillrácsra és kend meg őket a vajas szósszal.
-
Nyitott tetővel grillezd addig a zöldséget, amíg el nem kezdenek barnulni, majd fordíts rajtuk egyet.
-
Amikor a zöldség megsült, már tálalható is a fogás.
Extra tippek:
-
Az angol mustár helyett használhatsz hagyományos francia mustárt is.
-
Ha marad a vajas szószból, tálaláskor meglocsolhatod vele a zöldségeket újra.
-
Izgalmasabb köretet kapsz, ha a blansírozás után a zöldbabokat kis csokrokba összefogod és baconnel középen körbetekered. A babrőzsék látványosan mutatnak majd a tányéron.