Kiterített csirke grillezett babbal

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 240 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 2 db citrom
  • 2 db hagyma
  • 8 db répa
  • 250 g zöldbab
  • 10 g paprika
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 5 g angol mustár
  • 110 ml ketchup
  • 15 ml méz
  • 15 ml szójaszósz
  • 15 ml mustár
  • 60 ml vaj
  • 15 ml vörösbor
  • 5 ml citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a keget, a hőfokot állítsd 150°C-ra, és a diffúzor edényt töltsd meg vízzel, majd karikázd bele a citromot.

  2. A kiterített csirkét készítsd elő: vágd félbe a gerince mentén és a mellrészt finoman nyomd le a tenyereddel, hogy besüppedjen a combok közé. Ha ez megvan, a paprikát dörzsöld bele a csirke bőrébe.

  3. A csirkét tedd egy alufólia tálcára, majd szórd meg a felkarikázott hagymával.

  4. Ezután készíts pácot a ketchup, a méz, a szójaszósz, a fokhagyma és a mustár összekeverésével. Ezt öntsd rá a csirkére, és már mehet is a kegbe.

  5. Zárt fedő alatt 2,5-3 órát süsd.

  6. Amikor a csirke mellrészének belső hőmérséklete eléri a 73°C-ot, vedd le a grillről és csomagold fóliába, hogy pihenhessen legalább 20 percet

  7. Amíg a hús pihen, nyisd ki a keg szellőzőit és fűts be annyira, hogy a belső hőmérséklet elérje a 230 °C-ot.

  8. Közben a répát és a babokat lobogó vízben főzd 1 percig, majd szűrd le és rögtön merítsd a zöldséget hideg vízbe 10 másodpercre.

  9. A vajat közben olvaszd fel egy nagyobb serpenyőben, majd keverj ki egy szószt a vörösborból, sóból, borsból, angol mustárból és citromléből.

  10. Ezt a szósz add a vajhoz és keverd el jó alaposan.

  11. Ezután a répákat és a babokat fektesd fel a grillrácsra és kend meg őket a vajas szósszal.

  12. Nyitott tetővel grillezd addig a zöldséget, amíg el nem kezdenek barnulni, majd fordíts rajtuk egyet.

  13. Amikor a zöldség megsült, már tálalható is a fogás.

Extra tippek:

  • Az angol mustár helyett használhatsz hagyományos francia mustárt is.

  • Ha marad a vajas szószból, tálaláskor meglocsolhatod vele a zöldségeket újra.

  • Izgalmasabb köretet kapsz, ha a blansírozás után a zöldbabokat kis csokrokba összefogod és baconnel középen körbetekered. A babrőzsék látványosan mutatnak majd a tányéron.


 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.