Kettle Joe-ban sült delux rakott burgonya

írta: Simicz Heni

A klasszikus rakott krumplit mindenki szereti. Sokan gondolják, hogy ilyen alap receptekhez hozzá nyúlni már-már eretnekségnek számít. Ma egy olyan megoldást hozunk, ami a házias ízeket és ezt az egyszerű ételt, néhány apró elkészítésbeli trükkel és hozzávalóval egészen új, magasabb dimenzióba helyezi.


Elkészítési idő: 180 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 7 közepes db burgonya
  • fél szál füstölt kolbász
  • 200 gr vaj
  • 2 dl tejszín
  • 100 gr tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

 

Elkészítés:

1. 8 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, megtisztítjuk őket, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 150 gramm vajat vízgőz fölött egy keverő tálban felolvasztunk.

2. A burgonyát nem főzzük ebben a receptben, megpucoljuk, majd mandolinnal hajszálvékony szeletekre vágjuk.

3. A kolbászt felaprítjuk, szinte morzsára.

4. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, ízlés szerint.

5. Egy sütőformát vajjal kikenünk. A hagyományos rakott burgonya módján rétegezzük. Alulra kerül a burgonya, meglocsoljuk a tejszínes tejföllel, erre tesszük a kolbász morzsát és a reszelt tojást. Szépen folytatjuk a rétegezést, a záró réteget mindig locsoljuk meg a tejfölös tejszínnel. Ha sajtosan szeretjük mozzarellát használjunk a tetejére.

6. Kettle Joe-ban vagy Kamado Joe-ban 120 C fokon 2-2,5 órát lassan sütjük, amíg meg nem puhul és össze nem sül aranybarnára. Kettle Joe esetén használjuk a slo rollert és a deflektort. Megvárjuk míg szoba hőmérsékletű lesz, úgy könnyű szépen vágni és fogyasztani is ilyenkor érdemes, mindenképp pihentessük, hogy a burgonya vissza szívja magába a finom nedveket.

Jó étvágyat kívánunk!



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.