Kenyérlángos Broil King Baron gázgrillen
írta: Billege Andras
A kenyér lángos több néven is ismerjük, hiszen hívják langallónak vagy töki pomposnak is. Egy igazi fesztivál étel, ami kifejezetten jól csúszik a foci eb alatt egy hideg sörrel.
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt
- 1 csomag porélesztő
- 2 teáskanál só
- 1,5-2 dl víz
- 20 dkg bacon
- 4 dl tejfől
- 5 dkg reszelt sajt
- 100 g jalapeno paprika ecetes
Elkészítés:
A tésztához a kenyérlisztet, a sót, az élesztőt az olajat és a vizet alaposan összekeverem és a tésztát 15 percig dagasztom. Amikor már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez egy kevés liszttel megszórom a felületét, letakarom és 45 percig meleg helyen hagyom kelni.
Ezután megkenem a tejföllel, majd megszórom a reszelt sajttal. Bacon kockák kerülnek a tetejére és vagy ecetes paprika vagy lilahagyma.
A grillt 250 fokra felmelegítem. Amikor a tésztát egy tepsin a grillbe teszem, az égőket minimumra veszem és bekapcsolom a hátsó égősort. Így teszem be sülni a tésztát, majd 15-20 perc múlva megfordítom a tepsit, hogy a hátsó égősor a másik oldalt is érje és újabb 15-20 percet sütöm.