Kemencében sült cannelloni
írta: Peitli Csilla
Gazdag paradicsomos, darált húsos egytálétel, ami a kemencében is tökéletesre sül!
Hozzávalók:
- 500 g darálthúsos szósz
- 500 ml besamel mártás
- 1 ek vaj
- 250 g cannelloni
- ízlés szerint parmezán sajt
Elkészítés:
- Fűtsük fel a kemencét közepes mennyiségű fával, körülbelül 200°C legyen.
- Készítsük el(ő) a darált húsos spagettimártást és a besamel mártást.
- Egy mélyebb hőálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd a tál aljára tegyünk egy vékony réteg húsos mártást.
- A húsos mártás többi részét, töltsük be a száraz tésztacsövekbe, amelyeket méhkaptár szerűen aztán helyezzünk egymásra. A tésztát itt sem kell előfőzni a lasagnához hasonlóan.
- A tészta tetejére öntsük rá a besamel mártást, egyengessük el, majd szórjuk meg sajttal.
- A tálat fedjük le alufóliával és tegyük be sülni az egytálételt 30 percre.
- Amikor letelt az idő, vegyük le a fóliát és toljuk vissza 10 percre, hogy a sajt is szépen megpiruljon.