Keleties kuszkusz, fokhagymás, mentás joghurttal
írta: OFYR Magyarország
Izgalmas köret, ami tökéletesen illik szinte bármilyen húshoz vagy zöldséghez.
Hozzávalók:
- 250 g kuszkusz
- 100 ml céklalé
- 150 ml zöldség alaplé
- 1 kk ras-el-hanout fűszerkeverék
- 50 g mazsola
- 75 g szeletelt mandula
- fél kk só
- 300 g joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szél menta
- fél kk ras-el-hanout fűszerkeverék
Elkészítés:
- Először készítsük el a mártást, és hagyjuk 2-3 órát pihenni, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni. Ehhez vegyük le a mentaleveleket a szárról, hámozzuk meg a fokhagymát, majd mindkét hozzávalót vágjuk apróra egy késsel.
- Keverjük bele a mentát, a fokhagymát és a Ras el Hanoutot a joghurtba, majd tegyük hűtőbe pihenni.
- Az OFYR-t gyújtsuk be.
- Forraljuk fel a zöldséglét és a céklalevet egy lábasban az OFYR Casserole kiegészítőben.
- Keverjük bele a kuszkuszt és a Ras el Hanout, majd tegyük félre, és hagyjuk a főzőlap hűvösebb oldalán párolódni.
- Adjuk hozzá a mazsolát és a szeletelt mandulát.
- Amikor a kuszkusz felszívta az összes folyadékot, tegyük vissza az OFYR-ra és melegítsük fel újra.
- A korábban elkészített fokhagymás-mentás joghurttal tálaljuk.