Kék sajtos hamburger
írta: Peitli Csilla
Kék sajttól lesz különleges ennek a receptnek az íze, ami nemcsak a húsra, hanem a húspogácsába is belekerül.
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- 120 ml bbq szósz
- 1 kk Erős pista
- 200 g kék sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 szál újhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
- Egy kis tálkában keverjük össze a bbq szószt a csípős szósszal és tegyük félre.
- A húst dolgozzuk össze az apróra vágott fokhagymával, a karikára vágott újhagymával, a sóval, 160 gr kék sajttal és a korábban készített csípős bbq szószból 2 evőkanálnyi adaggal.
- Készítsünk a húsból 8 húspogácsát és kenjük le a tetejüket a bbq szósszal.
- A forró rácsokra tegyük fel sülni a húspogácsákat a szószos oldalukkal lefelé. Amikor felkerültek kenjük le a másik oldalt is a szósszal.
- 10 perc alatt süssük készre. Lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg.
- Szórjuk a maradék kék sajtot a még meleg húspogácsára és összeállíthatjuk a szendvicset.