Kék sajtos hamburger

írta: Peitli Csilla

Kék sajttól lesz különleges ennek a receptnek az íze, ami nemcsak a húsra, hanem a húspogácsába is belekerül.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 120 ml bbq szósz
  • 1 kk Erős pista
  • 200 g kék sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a bbq szószt a csípős szósszal és tegyük félre.
  3. A húst dolgozzuk össze az apróra vágott fokhagymával, a karikára vágott újhagymával, a sóval, 160 gr kék sajttal és a korábban készített csípős bbq szószból 2 evőkanálnyi adaggal.
  4. Készítsünk a húsból 8 húspogácsát és kenjük le a tetejüket a bbq szósszal.
  5. A forró rácsokra tegyük fel sülni a húspogácsákat a szószos oldalukkal lefelé. Amikor felkerültek kenjük le a másik oldalt is a szósszal.
  6. 10 perc alatt süssük készre. Lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg.
  7. Szórjuk a maradék kék sajtot a még meleg húspogácsára és összeállíthatjuk a szendvicset.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.