Hozzávalók:
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grill közepes hőmérsékletre.
- A cukkinit hosszában vágd fel fél centiméteres darabokra, majd olajjal kend le mindkét oldalát.
- Egy csipetnyi sózás után helyezd fel a cukkini szeleteket a grillre és süsd őket oldalanként négy percig.
- Eközben egy kis tálkában keverd össze a kecskesajtot sóval, borssal, az olajjal, a kakukkfűvel és a felaprított szárított paradicsommal.
- A grillről levett cukkiniket egy spatula segítségével kend meg a kecskesajtos krémmel, majd tekerd fel őket.
- Az így kapott cukkini tekercseket helyezd tepsibe és szórd meg a parmezán sajttal.
- Süsd a cukkinit további 15 percig.
Extra tippek:
- Ha biztos akarsz lenni benne, hogy a cukkini tekercs nem nyílik szét a sütés közben, akkor tűzd meg fogpiszkálóval vagy úgy tedd a tepsibe, hogy a felállított tekercsnél a cukkiniszelet vége kerüljön alulra.
- A szárított paradicsom helyett használhatsz olajban eltett szárított paradicsomot is. Ebben az esetben a paradicsom olaját használd az olívaolaj helyett.
- Ha a sajt szoba-hőmérsékletű a sütés kezdetén, könnyebb lesz kikeverni a sajtkrémet.
- A maradék krémet szendvicskrémként is fogyaszthatod.