Hozzávalók:
- 1 db csirkecomb
- 5 dkg kecskesajt
- 7 db aszalt szilva
- 5 dkg sós földimogyoró
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl alaplé
- 10 g só
- 5 g bors
- 1 dl tokaji aszú
Elkészítés:
- Első lépésben szedd szét a farrészes combokat és formázd meg őket úgy, hogy alkalmasak legyenek egy rolád elkészítéséhez.
- Mikor kiterültek a combok, sózd és borsozd mindkettőt, majd pihentesd 2-3 percet őket.
- Ha már kipihenték magukat, akkor következő lépésként a szeletelt, érlelt kecskesajtot, illetve az aszúban áztatott aszalt szilvát tedd a húsra.
- Az előkészített "megpakolt" csirkerolád jelölteket tedd egy gyékényre, és tekerd fel feszesen mind a 2 db-ot. Alufóliába csavarva mehetnek is a grillre 8-10 percig.
- Amíg puhul a hús, készítsd el a mogyorómártást. Ezzel sok baj nem lesz! A grill valamelyik sarkában egy acél serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a sózott földimogyorót. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
- Ha kész van, akkor mehet az egész egy aprítóba, ahol tejszín és alaplé hozzáadásával turmixold össze az egészet a kívánt sűrűség eléréséig.
- Ha letelt a sütési idő, kezdődhet a kicsomagolás, majd a végső lépés: a kérgesítés. Szép lassan süsd körbe a húst. Ezután jöhet a tálalás.
Extra tippek:
- Ha a mogyorómártáshoz használt sós mogyorót nem találnád elég sósnak, utólag is megsózhatod a mártást.
- Még hangsúlyosabbá teheted a hús ízét, ha a tányérra teszel párszem kecskesajttal töltött aszalt szilvát.
- Kicsomagolás előtt célszerű pihentetni 1-2 percet a húst letakarva, hogy a fóliát könnyen el tudd eltávolítani.
A hús megpirításához használj öntöttvas sütőlapot, hogy szép legyen a kérge.