Karácsonyi kacsamell vaníliás zellerpürével Broil King gázgrillben.
írta: Billege Andras
A kacsamell egy igazi gourmet alapanyag, amit sokszínűen el tudunk készíteni szezontól függetlenül, akár ünnepi fogást is varázsolhatunk belőle. Így született meg a karácsonyi kacsamell receptje, ahol a fűszerezés igazi ünnepi hangulatot varázsol.
Hozzávalók:
- 4 db Bőrös kacsamell
- 2 db narancs leve
- 1 evőkanál méz
- 0,5 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 0,5 kávéskanál őrölt gyömbér
- 0,5 kávéskanál őrölt szerecsendió
- ízlés szerint só
- 2 db pak choi
- 1 db zeller
- 2 db piros alma
- 0,25 db vanília rúd
- 100 g vaj
- 1 teáskanál Római kömény
Elkészítés:
A narancsok levét kifacsarom és elkeverem a mézzel, valamint a fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel, szegfűszeggel. A kacsamellek bőrét beirdalom, majd a narancsos pácba teszem 30 percre.
Közben e gázgrill 2 szélső gázégőjét bekapcsolva 150 C fokra felfűtöm. A kacsamelleket és a pak choit a melegen tartó rácsra teszem sülni. A bordáskelt 5 perc után, a begyújtott gázégő feletti rácsra teszem és oldalanként 1-1 percet sütöm. A kacsamelleket 10 perc után körbe pirítom a forró öntöttvas rácson.
Közben a grill oldalégőjén a kockára vágott zellert és almát fűszerezem római köménnyel, sóval majd puhára főzöm. Hozzá adom a vaníliát, a vajat és thermomixben pürésítem.