Kapros-citromos grillezett hal spárgával és szalonnával
írta: Bácsalmási Katalin
Próbálja ki ezt a nem mindennapi grill receptet: viszonylag egyszerű alapanyagokból valami igazán különlegeset alkothat! Fine dining a saját otthonában!
Hozzávalók:
- 1/4 csésze avokádó olaj
- 2 db halibut filé
- 1 teáskanál őrölt bors
- 10 dkg vaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál friss kapor (apróra vágva)
- 1 db citrom leve
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/4 csésze tengeri halakhoz való vagy BBQ szárazpác
- 1 csomag spárga
- 4 szelet füstölt bacon
Elkészítés:
1. Melegítse elő Kamado Joe grill készülékét 205 Celsius fokra és készüljön közvetlen grillezésre.
2. Törölje szárazra a halibut filéket papírtörlővel, és fűszerezze mindkét oldalát 1/4 csésze tenger gyümölcsei vagy BBQ száraz páccal.
3. Kenje le a spárgákat 1/4 csésze olívaolajjal, majd fűszerezze 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál őrölt fekete borssal és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával.
4. Helyezze be a félkör alakú sütőlemezeket a kamado grillbe és melegítse elő azokat 5-10 perc alatt.
5. Helyezze a spárgát és a szalonnaszeleteket a sütőlap egyik felére, és 10-15 percig pirítsa azokat, néhány percenként megforgatva és megfordítva.
6. Öntsön 1/4 csésze avokádóolajat a másik félkör alakú sütőlapra, és hevítse fel az olajat pár perc alatt.
7. Helyezze a halibut filét a sütőlapra és süsse 5-6 percig, majd fordítsa meg.
8. Süsse a halat további 5-6 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 63 Celsius fokot.
9. Ezután készítse el a mártást: olvassza meg a vajat, tegye bele a citrom levét, 2 gerezd zúzott fokhagymát és a kaprot, majd forralja össze a mártást.
10. Tálaláskor tegye a halfiléket a spárga és a szalonna ágyra, majd kanalazzon rá a vajas kapormártásból. Jó étvágyat hozzá!