Hozzávalók:
- 350 ml juharszirup
- 220 ml olaj
- 120 ml szójaszósz
- 350 ml almaecet
- 120 ml melasz
- 2 ek boróka bogyó
- 3 ek dijoni mustár
Elkészítés:
- A szósz könnyen elkészíthető a hozzávalók elkeverésével, de a boróka bogyó ízléstől függően ki is hagyható az összeállításból.
- Ezután már rögtön felhasználható a szósz, de egy pici pihentetés azért nem árthat. Felhasználás előtt még egyszer keverd át a barbecue szószt.
Extra tippek:
- A szószt csak a sütés vége felé kend rá (kenőecsettel) a húsra, mert könnyen megég a magas cukortartalma miatt. Ha túl korán teszed fel, keserűvé válhat a máz.
- Sertéshez, marhához és csirkehúshoz is megfelelő választás, de hallal is próbálhatod. Garantáltan pozitív meglepetésben lesz részed.
- A melasz helyett használhatsz mézet vagy juharszirupot.