Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 120 ml juharszirup
- 5 g fahéj
- 2 ml Grand Miner
Elkészítés:
- Az ananász tetejének levágása után hosszában vágd négy részbe a gyümölcsöt.
- Vágd ki a középen futó fás részt, majd egy éles késsel óvatosan kanyarítsd ki az ananászt a héjából. (Erre még később szükség lesz.) Az így kapott gyümölcsrészt szeleteld fel 1 centi vékony háromszögekre.
- A héjba visszatöltött szeleteket rakd is rá rögtön a közepes hőfokra felmelegített grillre, héjjal lefelé.
- Miközben az gyümölcs már a grillen ül, gyorsan keverd össze a juharszirupot, a fahéjt és az italt, hogy öt percenként meglocsolhasd a szépen sülő ananászt.
- 15 perc múlva pedig már kész is az azonnal tálalható gyümölcs desszert.
Extra tippek:
- Ha nem szeretnél ezért a mennyiségért beruházni egy Grand Marnier™ likőrre, akkor használj helyett bármilyen más narancslikőrt.
- Ez az édes, de mégis könnyed desszert az év bármely szakában tökéletes lezárója egy grillpartinak. Nagy melegben tálald hidegen, fagylalttal. Hűvösebb időben pedig egyenesen a grillről érkezhet a tányérba, még forrón.