Joghurtos csirke tortillába tekerve
írta: Peitli Csilla
Könnyed fogás a grillről, ami tökéletes parti étel, de akár a másnapi munkába is magaddal viheted a tortillába tekert húst.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kk oregánó
- 1 ek olívaolaj
- 4 ek görög joghurt
- fél db kápia paprika
- fél db jégsaláta
- 1 csipet fahéj
- 4 db tortilla
Elkészítés:
- A citrom héját reszeljük egy tálba, majd facsarjuk mellé a levét is.
- Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és az olajat.
- Keverjük össze az egészet és forgassuk bele a csirkét.
- Szórjuk meg az oregánóval és a fahéjjal és forgassuk meg a pácban párszor a csirkét.
- Pihentessük 30-60 percet a csirkét, amíg felfűt a grill.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A paprikát vágjuk közben apróra és a salátát is szeleteljük fel.
- A csirkét tegyük fel a grillre és oldalanként süssük 8-10 percig, hogy teljesen átsüljön.
- A tortillákat melegítsük és pirítsuk meg egy kicsit a grillen, majd kenjünk el rajta egy kis joghurtot, szórjuk meg zöldségekkel, majd jöhet rá a felcsíkozott csirkehús. (Esetleg egy kevés sajt.)
- Tekerjük fel és már fogyaszthatjuk is.