Joghurtos csirke tortillába tekerve

írta: Peitli Csilla

Könnyed fogás a grillről, ami tökéletes parti étel, de akár a másnapi munkába is magaddal viheted a tortillába tekert húst.


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kk oregánó
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 ek görög joghurt
  • fél db kápia paprika
  • fél db jégsaláta
  • 1 csipet fahéj
  • 4 db tortilla

Elkészítés:

  1. A citrom héját reszeljük egy tálba, majd facsarjuk mellé a levét is.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és az olajat.
  3. Keverjük össze az egészet és forgassuk bele a csirkét.
  4. Szórjuk meg az oregánóval és a fahéjjal és forgassuk meg a pácban párszor a csirkét.
  5. Pihentessük 30-60 percet a csirkét, amíg felfűt a grill.
  6. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  7. A paprikát vágjuk közben apróra és a salátát is szeleteljük fel.
  8. A csirkét tegyük fel a grillre és oldalanként süssük 8-10 percig, hogy teljesen átsüljön.
  9. A tortillákat melegítsük és pirítsuk meg egy kicsit a grillen, majd kenjünk el rajta egy kis joghurtot, szórjuk meg zöldségekkel, majd jöhet rá a felcsíkozott csirkehús. (Esetleg egy kevés sajt.)
  10. Tekerjük fel és már fogyaszthatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.