Jalapenós, málnás csirkeszárnyak
írta: Peitli Csilla
Vannak olyan különleges ízpárosítások, amelyekről nem is sejtjük, hogy mennyire jól működnek, amíg ki nem próbáljuk őket. A lime-os, málnás, jalepenós csirkeszárny pont ilyen.
Hozzávalók:
- 1-2 db jalapeno paprika
- 10 db csirkeszárny
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 ml lime leve
- 80 ml málna dzsem
- 80 ml tejföl
Elkészítés:
- Melegítsük elő a Kamado Joe grillt.
- A jalapeno paprikákat vágjuk apróra.
- A fokhagymát reszeljük le.
- Keverjük össze a tejfölt a jalapeno és fokhagyma darabokkal, majd adjuk hozzá a lime levét és a málna dzsemet is.
- A megtisztított és két részre vágott csirkeszárnyakat forgassuk meg az elkészített pácban.
- Tegyük a csirkeszárnyakat egy Joetisserie kosárba és süssük őket 30 percig.
+ 1 tipp: A Joetisserie egy kamado grillekhez kifejlesztett forgómotor kiegészítő, amin a nyársan sült ételeket készítheted.
+ 2 tipp: A nyárshoz illő kosárban a csirkeszárnyhoz hasonló kisebb és nehezen nyársra húzható alapanyagokat készítheted el, amiket lassan, egyletesen mozgatva szeretnél megsütni.