Jalapenos cheddaros téli kolbász

írta: Simicz Heni

Amint beköszönt a hideg eljön az igazi malackodás ideje kis hazánkban. Elindul a hamisítatlan hurka-kolbász szezon. Egy különleges ízesítésű és füstön sült kolbásszal nemcsak a hétköznapokat, de az ünnepeket is feldobhatjuk!

 

 

 

 

 


Elkészítési idő: 15 óra perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 kg darált marhanyak
  • 3 kg darált sertéshús
  • 110 g só
  • 50 g bors
  • 10 g Római kömény
  • 100 g fokhagyma
  • 20 g koriander
  • 100 g fűszerpaprika
  • 10 g chili pehely
  • 150 g savanyított jalapeno
  • 500 ml jeges víz
  • 100 g tejpor

Elkészítés:

Elkészítés 7,5 kg kolbászhoz:

1.fázis, előkészítés:

A sajtot kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk és félretesszük. A savanyított jalapeno paprikákat durvára aprítjuk. A darált húsokat és a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a tejport, apránként a sajtot, a jalapenot és a jeges vizet. Minimum 12 órán át hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Másnap bélbe töltjük, amennyiben nem tudjuk vagy nem szeretnénk betölteni rácson is kisüthető pogácsára formázva, szendvicsben például kiváló ebben a formában.

2. fázis, sütés:

A kamadót felmelegítjük 80-85 C hőfokra és rá helyezzük a kolbászokat a rácsra, használjunk cseresznyés füstölő fát és deflektor követ. A sütési idő a kolbász vastagságától függ másfél- két óra lehet. 75 C maghőnél el is készül. Körülbelül 10 perc pihentetés után szelhető.

Köret:

Kínáljuk tepsis burgonyával, kovászos kenyérrel és különleges ízesítésű mustárral, savanyúsággal.

 

 

 

 

 



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.