Hozzávalók:
- 120 ml jalapeno zselé
- 120 ml lime leve
- 60 ml olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 g őrölt kömény
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- A jalapeño zselét melegítsd meg egy kisebb lábasban. Nem kell forralni, elég, ha kissé folyóssá válik.
- A tűzről levéve add a zseléhez a citromhéjat, a lime levet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát.
- Végül mehetnek bele a fűszerek és az olaj. Keverd el jó alaposan az egészet. Akár egy aprítóban is összedolgozhatod a csípős szószt, de ha aprítóban kevered össze a hozzávalókat, akkor az olajat nem kell előre beletenni. Elég akkor óvatosan belecsorgatnod a pácba, amikor megy a motor és keveredik a szósz.
- Sütés előtt egy órával kend be a jalapeñós páccal a csirke vagy disznóhúst, és hagyd pihenni.
Extra tippek:
- Mivel elég intenzív íze van a pácnak, ezért nem kell sokáig pihentetni a húst. Ha nem szeretnéd túl csípősre készíteni a fogást, akkor ne várd meg az egy órát.
- A jalapeño zselé helyett használhatsz felaprított paprikákat is, de akár te is felfőzheted a jalapeñót egy kis vízzel, cukorral és ecettel, hogy házi zselét készíts.