Ízletes mini hamburgerek
írta: Vöröss Kata
Az egyik legnépszerűbb és legfinomabb grill étel a hamburger, melyet bármikor, bármilyen és bármekkora vendégsereg részére gyorsan elkészíthetünk. Legyen a társaság felnőtt, gyerek vagy vegyes, a hamburgert garantáltan kitörő lelkesedés fogadja, és ha szerencsénk van, még közös ételkészítésre is lehetőség nyílik.
Hozzávalók:
- 1/2 kg Darált marha és sertés hús vegyesen
- 250 gr Sobrasada (spanyol lágy chorizo)
- 1 db Egész tojás
- 1 db Tojás sárgája
- 2 evőkanál Zsemlemorzsa
- 2 marék Apróra vágott medvehagyma (elhagyható)
- 1/4 fej Finomra szeletelt vörös káposzt
- 50 ml Vörösborecet
- 2 db Avokádó
- 3 evőkanál Sushi ecet
- 1 evőkanál Méz
- 1 kávéskanál Frissen őrölt bors
Elkészítés:
A finomra szeletelt vöröskáposztát kevés sóval megszórjuk, majd legalább három órát állni hagyjuk. Ezután öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le. Adjuk hozzá a vörösborecetet, és hagyjuk pácolódni (a legjobb eredmény érdekében a káposztát előző nap készítsük el).
A húst összekeverjük az apróra vágott sobrasadával, a tojással és a zsemlemorzsával, majd sózzuk, borsozzuk. Formáljunk kis húspogácsákat, de valamivel nagyobbakat, mint a hamburgerzsemle átmérője (a hús összehúzódik sütés közben).
Az avokádót meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a sushi ecettel, hogy elkerüljük az elszíneződést.
A hamburgereket a forró grill lapra pakoljuk és alaposan, mindkét oldalukat átsütjük. Tálalás előtt minden hamburgert egy kevés mézzel locsoljunk meg. Pirítsuk meg a hamburger zsemlét.
Helyezzük a húspogácsákat a zsemlékbe, tegyünk a húsokra 1-1 szelet avokádót. Köretként adjunk hozzá szeletelt káposztát, aprított medvehagymát, és ha maradt, avokádót. Igazi ízbombában lesz részünk, amely a vörös káposzta savasságát a lágy avokádóval, a chorizo fűszerességével és mézédes lecsengéssel ötvözi.