Ízletes BBQ szegy 5 hozzávalóból

írta: Peitli Csilla

Lassú hőmérsékleten, de sokáig készül ez a szegy, ami ettől extra omlóssá válik.


Elkészítési idő: 300 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill, Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg szegy
  • 1 db hagyma
  • 4 ek bbq fűszerkeverék
  • 120 ml ketchup
  • 85 g barna cukor
  • 50 ml almaecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
  2. A húsról távolítsuk el a felesleges zsiradékot. (Ha nyársra húzva sütjük, akkor érdemes jobban zsírtalanítani, hogy ne csöpögjön, de süthetjük serpenyőben is a grillen, ami megóvja a közvetlen tűztől a húst. Ilyenkor maradhat rajta egy kicsit több zsír.)
  3. A fűszerkeverékkel szórjuk meg a húst és tegyük fel a grillre.
  4. Közben készítsük el a szószt a húshoz. Ehhez vágjuk apróra a hagymát és keverjük össze a többi hozzávalóval.
  5. Fél óránként kenjük le a húst alaposan a szósszal, hogy szépen lassan rásüljön.
  6. Amikor már omlóssá vált a húst, vegyük le a grillről, de még várjunk a szeleteléssel 5 percet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.