Ízletes BBQ szegy 5 hozzávalóból
írta: Peitli Csilla
Lassú hőmérsékleten, de sokáig készül ez a szegy, ami ettől extra omlóssá válik.
Hozzávalók:
- 1,5 kg szegy
- 1 db hagyma
- 4 ek bbq fűszerkeverék
- 120 ml ketchup
- 85 g barna cukor
- 50 ml almaecet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
- A húsról távolítsuk el a felesleges zsiradékot. (Ha nyársra húzva sütjük, akkor érdemes jobban zsírtalanítani, hogy ne csöpögjön, de süthetjük serpenyőben is a grillen, ami megóvja a közvetlen tűztől a húst. Ilyenkor maradhat rajta egy kicsit több zsír.)
- A fűszerkeverékkel szórjuk meg a húst és tegyük fel a grillre.
- Közben készítsük el a szószt a húshoz. Ehhez vágjuk apróra a hagymát és keverjük össze a többi hozzávalóval.
- Fél óránként kenjük le a húst alaposan a szósszal, hogy szépen lassan rásüljön.
- Amikor már omlóssá vált a húst, vegyük le a grillről, de még várjunk a szeleteléssel 5 percet.