Íróval készített coleslaw saláta grill húsokhoz
írta: Peitli Csilla
A sült húsok mellé ideális köret a lédús, szaftos és ízekben gazdag coleslaw saláta. Különösen jól jön akkor, ha a húsokat egy kissé csípősre készítetted, mert a saláta majd segít lehűteni a helyzetet.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 db répa
- 8 db retek
- 1 db lilahagyma
- 180 ml majonéz
- 120 ml író
- 1 ek almaecet
- 1 kk mustár
- fél kk só
- fél kk fekete bors
Elkészítés:
- Mivel a salátához nem kell bekapcsolni a grillt, ezért akár a grillezés előtt egy nappal is elkészíthető. Még jót is tesz neki az egy éjszaka a hűtőben.
- A káposztát reszeljük le. A színesebb végeredmény kedvéért használhatunk lila és sima káposztát vegyesen.
- A vékonyra vágott káposztát keverjük össze a julienne-re vágott répával, retekkel és hagymával.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a több hozzávalót és jól dolgozzuk el a szószt, hogy egységes legyen.
- Aki szeretné egy kicsit csípősséget is belevinni, adhat a szószhoz egy kevés cayenne borsot.
- Ebbe az írós keverékbe forgassuk bele a zöldségeket, jól keverjük meg, majd műtőben pihentessük a tálalásig.