Sült bárányszelet fetával és zöldborsóval

írta: Peitli Csilla

Friss ízekben gazdag bárány szelet zöldborsó pürével és krémes feta sajttal.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db bárány
  • 200 g zöldborsó
  • 50 g feta sajt
  • 4 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • pár levél friss menta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
  2. Ízesítsük a bárány gazdagon mindkét oldalán sóval és borssal.
  3. Kenjük le a két oldalt olívaolajjal (2 evőkanál), majd mehetnek is fel a grillre.
  4. Oldalanként 2-3 perc alatt süssük medium rare-re. Vagy igény szerint egy pár perccel tovább, ha jól átsülten szeretjük.
  5. Közben egy aprítóban dolgozzuk pürévé a borsót a fetával, a maradék olajjal, a menta levelekkel és ízlés szerint sóval, borssal.
  6. Aprítsuk addig, amíg sima pürét kapunk.
  7. Ezután vegyünk le a bárányt a grillről és tálalhatjuk is.
  8. Adjuk mellé a fetás-zöldborsós pürét és szórjuk meg menta levéllel. Sült krumplival kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.