New York steak kék sajtos vajjal

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db new york steak
  • 10 g só
  • vajhoz: 80 g kék sajt
  • 160 g vaj
  • 1 db shalottahagyma
  • 5 g kakukkfű
  • 2 ml csípős paprikaszósz

Elkészítés:

  1. Vedd ki a húst a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentesd legalább fél órával a sütés előtt.
  2. Közben melegítsd elő a grill közepes hőfokra (10 perc) és enyhén olajozd be a rácsokat.
  3. Pár perc alatt süsd meg a steaket, majd a rácsról levéve tálald  egy cm vastag kék sajtos vajkoronggal a szeletek tetején.
  4. A kék sajtos vaj: Egy kis tálkában keverd össze a hozzávalókat egy villa segítségével. Halmozd a vajat szilikonos zsírpapírra, amit tekerj fel, és a kezeddel formázd kb. 3 cm-es vastagságú rúddá a vajat. Ezután ted hűtőbe, és egy órán át szilárdítsd a készítményt, hogy később könnyen szeletelhető legyen.

Extra tippek:

  • A sajtos keveréket ne mixeld túl, mert akkor túlságosan kékes lesz a színe, és az kevésbé vonzó.
  • Az ízesített vajat mindenképpen a még forró húsra tálald, hogy a vaj ráolvashasson a steakra és minél jobban elkeveredjenek az ízek.

 

Süsd a steaket öntöttvas grillrácson, hogy szépen kirajzolódjanak a grill jelek.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.