Egyszerű, de ütős fűszerezés garnélához
írta: Peitli Csilla
A garnéla nem igényel sok fűszer, sőt, inkább érdemes minél kevesebb ízzel dolgozni, hogy megmaradjon az eredeti aroma.
Hozzávalók:
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk só
- 1 kk olasz fűszerkeverék
- fél kk cayenne bors
Elkészítés:
- A fűszereket egy kisebb tálban keverjük össze alaposan.
- A fokhagymából érdemes porított változatot használni, hogy jól keveredjen a többi fűszerrel.
- Ez a mennyiség 450 g garnélához elegendő.
- Sütés előtt érdemes egy kis olajjal és citromlével pasztát készíteni a fűszerekből, amivel be kell vonni a garnélák felületét.
- Ezután már mehetnek is a magas hőfokra előmelegített grillre sülni.
- Oldalanként 3 perc alatt el is készül fogás.