Caprese steak az olasz kiválóság
írta: Peitli Csilla
Paradicsom, mozzarella és bazsalikom. Mindez egy steakre pakolva! Az olaszok megint remekeltek ezzel az egyszerű, mégis izgalmas fogással.
Hozzávalók:
- 4 db filet mignon
- 2 db paradicsom
- 100 g mozzarella
- 120 ml balzsamecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek oregánó
- 1 marék friss bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze a balzsamecetet az apróra vágott fokhagymával, a mézzel, az olajjal, a kakukkfűvel és az oregánóval.
- Ezt a pácot öntsük rá a húsra és hagyjuk pihenni 20 percig szobahőmérsékleten.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A paradicsomot karikázzuk fel és sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a grill felmelegedett, tegyük fel a húsokat és süssük 4-5 percig az egyik oldalon.
- Fordítsuk meg a húst, tegyünk rá egy-két szelet paradicsomot, mozzarellát és szórjuk meg a bazsalikommal.
- Süssük újabb 2-3 percig, hogy a sajt is teljesen megolvadjon.
- Még melegen tálaljuk!